Mi is az a Zöldövezet program?

Zöldövezet programunk 2005-től működik, hogy a támogatás segítségével településeink még több és szebb zöldfelülettel gazdagodhassanak. A program azonban nemcsak környezetünk megóvását tűzte ki nemes céljául, hanem a közösségek összefogását, a környezettudatosság erősítését is.

Amennyiben érdekel hogyan tudnál részt venni közösségeddel a programban, írj nekünk a zoldovezet@okotars.hu címre!

Támogatók

Kapcsolat

Telefon: +36 1 411 3500
Fax: +36 1 411 3515
Web: www.okotars.hu
E-mail: info@okotars.hu
Székhely: 1056 Budapest, Szerb utca 17–19
Levelezési cím: H-1463 Budapest, Pf. 931

Díjat kapott a Zöldövezet program

2011.12.02. | 15:01

A Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díját nyerte el a „Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program” kategóriában a MOL és a Zöldövezet Program. A december 1-én a Kogart Házban tartott díjátadón Kelenvölgyi Ágnes szponzorációs vezető köszönőbeszédében külön kiemelte az Ökotárs szerepét az immár 6 éve futó program sikerében.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül a társadalmi befektetési programokra fókuszál, és a bírálat során előtérbe helyezi a társadalom és a vállalat számára megteremtett közös értékeket, az elért eredményeket és hatást.

Az augusztusban meghirdetett, a hazai vállalatok körében nagy érdeklődéssel kísért megmérettetésen összesen 26 vállalat 34 támogatói programja indult. A partneri együttműködésben megvalósuló Zöldövezet program célja közösségi funkciójú zöld területek létesítésének, fejlesztésének és rehabilitációjának támogatása civil szervezetek kezdeményezésére (iskolákkal illetve iskolai csoportokkal együttműködve) az ország egész területén. A programban egymás erősítve ötvöződnek a környezetvédelmi és közösségfejlesztési elemek.

A 2010-ben elvégzett felmérés eredményei rámutattak, hogy a pályázat eredményeként létrejött zöldterületet a helyszínek háromnegyed részében napi szinten használják az ott élők, illetve a résztvevő települések 82%-ában így vagy úgy, de még ma is téma a program keretében elvégzett munka. Elsősorban a helyi híradások és a “szájhagyomány” révén több százezer embert sikerült elérni, akik közül több tízezren tevőlegesen is részt vettek a növénytelepítési, parkszépítési munkálatokban országszerte. Egy-egy sikeres Zöldövezet pályázat nyomán a szervezetek egyenként átlagosan öt további természet- vagy környezetvédelmi közösségi programot valósítottak meg. Az Ökotárs és a MOL támogatása kulcsfontosságú volt a helyi kezdeményezések elindításában, de a szervezetek az adomány minden forintja mellé további négyet tettek helyi forrásokból, túlnyomórészt természetbeni és önkéntes felajánlások formájában.

Gratulálunk vállalati partnerünknek a sikerhez, és is büszkék vagyunk a program eredményeire; bízunk abban, hogy még sokáig folytathatjuk közös munkát!

Forrás: http://donorsforum.hu